Nieuwjaarsduik Oost Gelre

/Nieuwjaarsduik Oost Gelre
Nieuwjaarsduik Oost Gelre 2018-12-17T13:00:11+01:00

logo-nieuwjaarsduik-websiteDuik jij ook mee het nieuwe jaar in?

Op Nieuwjaarsdag, maandag 1 januari 2019, om 12.00 uur vindt bij (voorheen Wijndomein Besselinkschans) het evenemententerrein en zwemvijver Zwarte Cross de tweede editie van de Nieuwjaarsduik Oost Gelre plaats. De Nieuwjaarsduik is een echte nationale traditie geworden, met in Nederland meer dan 50.000 deelnemers per jaar op bijna 150 locaties. En nu maken we ons alweer op voor de tweede editie van de Nieuwjaarsduik in Oost Gelre!

De organisatie van de Nieuwjaarsduik in Oost Gelre vindt plaats onder de vlag van de Stichting Vrije Slag door Grolle. De stichting organiseert elk jaar in juni het zwemevenement door de gracht in Groenlo. De kennis om een kwalitatief en goed evenement neer te zetten, met daarbij een aantrekkelijk randprogramma is dus aanwezig. Bij de Nieuwjaarsduik werkt de organisatie samen met vrijwilligers uit de hele gemeente en met de gemeente Oost Gelre.

Aanmeldformulier

Geslacht

‘Ja, ik heb kennis genomen van de voorwaarden en kledingvoorschriften (zie hieronder) en neem deel op eigen risco’

Praktische informatie

Locatie

Evenemententerrein en zwemvijver Zwarte Cross (Heringsaweg 18, 7137 PH Lievelde). Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto of fiets op eigen terrein.

Tijd

Het evenemententerrein is van 11.00 uur tot 13.00 uur geopend. Zorg dat je in ieder geval om 11.45 uur aanwezig bent. Om 11.50 uur is er een korte warming-up op muziek. De duik zelf vindt plaats om klokslag 12.00 uur.

Deelname en aanmelden

Deelname is helemaal gratis! Voor de organisatie is het wel handig te weten wie er meedoet. Meld je dus hierboven via het formulier aan. Voor de late beslissers: aanmelden op de dag zelf is ter plekke via een aanmeldformulier mogelijk tussen 11.00 en 11.45 uur.

Voorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen voordat je mee kunt doen. De Nieuwjaarsduik is niet geschikt voor:

  • mensen die in verband met hun gezondheid dit beter niet kunnen doen
  • mensen die onder invloed van alcohol en/of drugs zijn;

Denk dus vooraf goed na of je lichaam de kou van het water en de wind wel aan kan. En twijfel je? Vraag even advies bij je huisarts.

Deelname van kinderen onder de 12 jaar is toegestaan op eigen risico en onder begeleiding van een volwassene.

Kledingvoorschriften

Je kunt alleen met de duik meedoen in badkleding. Neem ook een eigen (bad)handdoek mee! Neem verder slippers mee zodat jouw voeten niet teveel afkoelen tijdens het wachten op het startschot. Wij raden je aan om warme droge kleding mee te nemen en je gelijk na de duik weer af te drogen en aan te kleden.

Voorzieningen

De organisatie is aanwezig met een inschrijfbalie/informatiestand. Omkleden kan in de grote zaal. Op de locatie zijn bovendien toiletten aanwezig. Er is géén douchegelegenheid. Gezellige muziek en een gastspreker zorgen voor de nodige sfeer. EHBO en duikers zijn aanwezig ten behoeve van de veiligheid.

Eten en drinken

Consumptiemunten zijn verkrijgbaar voor € 1,- per stuk. Deelnemers ontvangen 2 munten. Bij het evenemententerrein en zwemvijver Zwarte Cross is het mogelijk om koffie, thee, warme chocolademelk of fris te verkrijgen. Uiteraard is er ook erwtensoep van hoofdsponsor Unox verkrijgbaar.

logo-unox

Afgelasting

Bij extreme (weer)situaties kan de organisatie de Nieuwjaarsduik afgelasten. We proberen alle deelnemers hiervan zo adequaat mogelijk op de hoogte te stellen per e-mail en via deze website.

Meer informatie of vragen?

Algemene informatie over de Unox Nieuwjaarsduiken staat op de website www.unox.nl/nl/event/nieuwjaarsduik. Specifieke vragen? Neem dan contact op met de organisatie via het e-mailadres nieuwjaarsduikoostgelre@gmail.com.