Inschrijven

Inschrijven 2019-05-10T08:14:48+01:00

Inschrijven

Om De Vrije Slag door Grolle in goede banen te leiden en voor alle deelnemers veilig te laten verlopen, is het hiernaast staand reglement van toepassing.

Bij aanvang moet het vrijwaringsverklaring ondertekend ingeleverd worden.

Afstanden & kosten

Het verzoek is om zoveel mogelijk gepast te betalen bij dag-inschrijving.

 • 350 meter zwemmen voor kinderen – gratis (start 14.05 uur)
 • 1.500 meter – € 7,50 (start 14.45 uur)
 • 2.300 meter – € 7,50 (start 14.30 uur)
 • 4.600 meter – € 7,50 (start 14.00 uur)

Schrijf je in via onderstaand formulier of via deze link

Deelnemersreglement

 1. Deelname aan De Vrije Slag door Grolle is alleen toegestaan na inschrijving.
 2. Je ontvangt bij inschrijving een cap. Deze dient de gehele tocht op te blijven en zichtbaar te zijn voor de controleurs en de speaker. Met watervaste stift wordt het startnummer op je bovenarm geschreven. Tevens ontvang je een tas voor het opbergen van een handdoek / badjas en slippers. Deze is gekoppeld aan je startnummer en is na afloop bij de finishtafel af te halen, zodat je enigszins warm terug kunt lopen naar de omkleedlocatie.
 3. KidsSwim: Voor kinderen t/m 12 jaar en in het bezit van een zwemdiploma. Eventuele begeleiding door ouders, verzorgers is toegestaan en betalen ook voor zichzelf het inschrijfgeld.
 4. Duiken en onder water zwemmen is niet toegestaan. De start begint achter een lijn in het water.
 5. Blijf rechts van het midden zwemmen. Hinder andere zwemmers niet. Maak ruimte voor een eventueel passerende (fluister)boot of kano.
 6. Ga bij kramp of opgeven op tijd naar de kant en wacht daar op een EHBO-er of roep naar een van de toezichthouders. Ga niet uit het water bij het afgezette lint. Uitstappen mag alleen aan de binnenzijde van de gracht (vestingzijde).
 7. Finish: De finish is behaald na het luiden van de koeienbel, die is bevestigd aan de finishboog. Natuurlijk ben je euforisch, maar vergeet niet om je cap in te leveren bij de finishtafel. Je ontvangt dan je herinnering.
 8. Er zijn kledingeisen aan de zwemtocht gesteld. Een wetsuit is verboden bij een watertemperatuur boven de 22 graden Celsius. Draag bij voorkeur waterschoenen en een zwembril of duikbril. Zwemmen met pullboy is geen enkel probleem.
 9. Volg aanwijzingen van organisatoren op. De organisatie kan bij twijfel besluiten een deelnemer niet te laten starten of uit de tocht te halen als zwemvaardigheid onvoldoende is.
 10. Ook al is er geen sprake van een officieel aangemelde wedstrijd en hoeven we niet aan allerlei KNZB-vereisten te voldoen; we hebben wel rekening te houden met omstandigheden. Uiteraard willen we niet dat omwonenden last van ons hebben.
 11. Stichting De Vrije Slag door Grolle heeft een evenementenverzekering. Deze verzekering dekt calamiteiten en onvoorziene omstandigheden. Deelname geschiedt wel op eigen risico. Elke deelnemer dient daarom de vrijwaringsverklaring te ondertekenen voor de start.
 12. Badmuts hoef ja na finishen niet in te leveren.